Kemasan kertas sing bisa digunakake minangka pilihan sing luwih lestari

2022-09-16

Ing skenario pangiriman panedhaan, peralatan meja sing bisa digunakake maneh luwih murah tinimbang peralatan meja sing bisa digunakake kertas amarga beban ekstra lan spesifik. Iki amarga jumlah energi lan banyu seger sing digunakake kanggo ngresiki, uga tingkat kerusakan sing ana gandhengane karo transportasi daur ulang lan proses njupuk.
Panaliten penilaian siklus urip (LCA) sadurungé dening Ramboll, sing ditugasake dening European Paper Packaging Alliance (EPPA), uga nuduhake yen ing skenario dining restoran fast food, sistem cutlery sing bisa digunakake maneh ngasilake emisi CO2 kaping 2,8 lan ngonsumsi banyu tawar 3,4 kaping luwih akeh tinimbang. kertas kemasan sekali pakai.
Laporan kasebut kabeh nuduhake kesimpulan sing padha: kemasan kertas siji-siji minangka pilihan sing luwih lestari.
Kemasan kertas sing bisa digunakake luwih lestari tinimbang peralatan makan sing bisa digunakake maneh
Kesimpulan iki misale jek mbantah kapercayan populer.
Kanggo mangerteni kesimpulan iki, siji kudu nyebutake Life Cycle Assessment (LCA).
Ing istilah sing prasaja, penilaian siklus urip nganggep dampak lingkungan saka produk "saka cradle nganti kuburan" (yaiku saka akuisisi bahan mentah, produksi, konsumsi, panggunaan, lan pembuangan pungkasan) ing tingkat makro.
Sanajan saka sudut pandang konsumen, piranti meja sing bisa digunakake maneh kanthi intuisi katon kurang pengaruh ing lingkungan amarga bisa digunakake kaping pirang-pirang. Nanging, nalika ngevaluasi dampak lingkungan produk sajrone siklus uripe, laporan Ramboll nuduhake manawa kemasan kertas siji-sijine duwe pengaruh lingkungan sing luwih cilik -- amarga ngresiki lan ngaso peralatan meja sing digunakake maneh (kanggo nyukupi standar sing dibutuhake kanggo nyegah kontaminasi silang). mbutuhake luwih akeh energi lan banyu seger.